TM se može naučiti samo od certificiranog TM učitelja i dostupna je samo preko Saveza za Transcendentalnu meditaciju ©

Prvi korak je besplatno uvodno predavanje u trajanju od oko sat vremena. Obično se organizira kao javno predavanje za grupu ljudi, no moguće je dogovoriti i individualni razgovor sa učiteljem TM-a. Predavanje drži ovlašteni TM učitelj i na njemu ćete saznati:
  • Što je Transcendentalna meditacija?
  • Kako TM djeluje?
  • Zašto je učinkovita od prvoga dana?
  • Kako se TM razlikuje od drugih meditacija?
  • Što se događa tijekom TM-a?
  • Odakle potječe?
  • Kako se TM razlikuje od ostalih tehnika meditacije i relaksacije?

Nakon što poslušate predavanje, na vama je da se odlučite da li se želite prijaviti za tečaj ili želite još razmisliti o tome.

woman-meditating

Drugi korak– u trajanju od 4 dana:Prvi dan- osobna privatna poduka tehnike TM sa certificiranim učiteljem TM-a– za ovaj korak je neophodna naknada za tečaj TM-a- cjenik možete pogledati ovdje.
2.-4. dan: sastanci u malim grupama s učiteljem (1-1,5 sati na dan) gdje ćete moći porazgovarati o svojim iskustvima, dobiti dodatne upute i dobiti provjeru od strane učitelja.

Treći korak- program podrške i praćenja
Jednom kad naučite TM, imate sve što vam je potrebno da tehniku prakticirate sami u udobnosti svog doma. 
No, na raspolaganju su vam još nekoliko korisnih sastanaka sa Vašim učiteljem TM-a uključenih u cijenu osnovnog tečaja, gdje ćete imati priliku za provjeru Vaše prakse TM-a i postaviti dodatna pitanja ako ih budete imali.
Nakon toga, ako ste zainteresirani, imate mogućnost posjećivati redovite sastanke meditanata u raznim TM centrima, vikend tečajeve i napredne tečajeve.

rubik's-cube

TM povećava IQ

Iako se do nedavno smatralo da je razvoj inteligencije završen oko 18-te godine života, novija istraživanja dokazuju suprotno..

TM-om protiv anksioznosti

Duboki odmor, koji je rezultat Transcendentalne Meditacije, pokazao se kao izvrsno sredstvo za smanjenje anksioznosti...